среда, 26. фебруар 2014.

ПОУЧНА ПРИЧА - ОВО ЈЕ МОЈЕ

Једна стара жена доспела је после своје смрти пред Божји суд. Копајући по регистру, Судија није могао да пронађе ни једно дело милосрђа осим једне шаргарепе коју је уделила неком просјаку. Ипак, моћ једног јединог чина љубави била је довољна да је пошаље у рај. Шаргарепа је донета на суд и уручена је жени. Како ју је узела, почела је да се диже увис, као да је вуче невидљиви конац. У том тренутку, неки сиротан окачио се за скут њене хаљине, за његову ногу окачио се неко трећи, и убрзо се формирао читав низ људи који су се пели ка рају, окачени о шаргарепу. Жена није осећала никакав терет, а пошто није гледала наниже, није ни приметила шта се дешава.
Пели су се све више и више, док нису стигли до самих врата раја. У том тренутку, жена се окренула да баци последњи поглед ка Земљи и угледала испод себе читав низ људи, окачених о њу.
Како је побеснела! Припретила им је руком и викнула: "Марш! Даље од мене! Шаргарепа је моја!" Док је тако махала руком, шаргарепа јој је испала и она се суновратила са читавом својом пратњом.

Само један је узрок свег зла на Земљи: "Ово је моје!"

Нема коментара:

Постави коментар