субота, 21. септембар 2013.

КО ЈЕ ИСУС ХРИСТОС ЗА ВАС - 5 РАЗЛОГА ЗБОГ КОЈИХ ТРЕБА ЗНАТИ ОДГОВОР

1. Нас после смрти чека ВЕЧНИ ЖИВОТ. Овај живот на земљи није све, јер нас чека вечност. После смрти нас чекају само 2 места, а оно које је најбоље за нас јесте Божије Небеско Царство. Бог вас воли и жели да заувек са њим живите у вечности. Ми смо створени од Бога и за Бога. Постоји једно празно место у срцу, једна рупа, коју не може да испуни нико други него сам Бог, јер смо створени да бисмо живели за Њега и са Њим.
Нико вас никада неће моћи волети онолико колико вас воли Бог - ни један мушкарац, ни једна жена вас не може волети више, јер је Божија љубав према вама безусловна. Он вас никада не може волети мање него што вас воли сада. Његова љубав је велика и непроменљива. Он је видео сваки тренутак твог живота – видео те је кад си удахнуо први дах на рођењу, видео те је док си се формирао у мајчиној утроби. БОГ ТЕ ЈЕ СТВОРИО ДА БИ ТЕ ВОЛЕО. А Исус Христос је Син Божији, који је страдао на крсту због свих нас, да би својим мучењем и тешком смрћу опрао све наше прошле и будуће грехове. Због Његове жртве ми можемо, након наше телесне смрти, ући у Царство Небеско, ако верујемо у Исуса Христа као Спаситеља и ако смо послушни Његовим лаким заповестима.
2. Господ Исус Христос је једини пут ка Оцу. У Библији је записано да је рекао ”Ја сам пут, истина и живот. Нико не долази оцу осим кроз мене”. Он није рекао људима да Оцу могу доћи и на још неки  начин већ је рекао само за себе да је пут, истина и живот. Ми не исмијавамо и не понижавамо друга религијска гледишта, ми не убијамо људе зато што не верују оно што ми верујемо, али се не можемо стидети ове поруке, јер је истинита. Ако бисмо имали лек за канцер, а људи нам не би веровали, ми бисмо ипак морали објавити свима ту вест. Тако је потребно да нам буде јасно да нема другог спасења осим кроз Христа. Потребно је да изучавамо Његову науку и пратимо Његове не тако тешке заповести.
3. Исус Христос нам је обећао изобилан живот. Не каже се да нам је обећао лак живот и живот ослобођен брига и стреса. Упоредо је напоменуо да непријатељ (ђаво, сатана) долази да украде, закоље и упропасти, а да је Он дошао да имамо живот у изобиљу (Јеванђеље по Јовану 10, 10-11). Такође је рекао да ће бити са нама заувек, чак и на крају времена. Он нас подржава против непријатеља, даје нам снагу у слабостима, даје нам помоћ у доношењу одлука, даје нам мудрост у конфузним стуацијама. Потребно је само да му се обратимо обичним, простим речима, као кад говоримо са својим пријатељем, да Га замолимо за помоћ. Рекао је да пребивамо у Њему (мислима, размишљањем, обраћањем) и онда ће и Он пребивати у нама.
4. Исус Христос опрашта. Опраштање наших грехова је веома важно и нико не може да нам их опрости до сам Бог. Својом смрћу на крсту опроштени су нам унапред сви греси. Од нас се тражи само да поверујемо да је Исус Спаситељ, да пратимо његове заповести и трудимо се да што мање грешимо. Када прихватимо Исуса Христа за Спаситеља, Он узима све грехе на себе, а уједно на нас излива своју праведност.
5. Христос је васкрсао – устао из мртвих. Без Његовог васкрсења не би било ни хришћанства. Васкрсао је јер је био рођен као човек, али је Његово људско тело садржавало Божанску природу. Зато смрт није могла да га узме. Он је сишао у Ад (пакао) да би из њега узео душе праведних људи који су живели од постања света и умрли, али нису могли ући у Царство Небеско, јер нико није могао бити толико праведан. Зато је Исус Христос поднео жртву за све нас, да бисмо могли ући у вечну радост Божијег Небеског Царства.
Како ћемо одговорити на питање ко је Исус Христос за нас, одређује квалитет живота који ћемо живети и где ћемо отићи након смрти, где ћемо провести вечност.

Нема коментара:

Постави коментар