уторак, 24. септембар 2013.

БОГ ЈЕ НА НАШОЈ СТРАНИ

Када се осећаш преоптерећено, јако је важно окренути се Богу у молитви и исповедити Му своја грешна осећања и мисли, као и то колико схватамо да смо неподешени са Божијим Заповестима, поготову у вези заповести да се не бринемо и да се радујемо.
Мораш бити искрен пред Богом, ако те застрашује све што се око тебе дешава, клекни на колена у својој соби и искрено Му реци како се осећаш.
У Библији пише којим речима се Јосафат, цар Израиљски, обратио Богу у молитви, кад му је јављено да огромна војска од 3 народа, иде на њих;”Боже наш…у нама нема снаге да се опремо томе мноштву великом, које иде на нас, нити ми знамо што бисмо чинили, него су очи наше упрте у те.” (2. Књига Дневника 20,12)
Да ли си се икада тако осећао? Да ли си осећао огроман проблем у свом браку, на послу или у било којој области свог живота, који је био превелики за твоје моћи? Можда започнеш са идејом да ћеш можда моћи имати све под контролом, али те онда проблем тако страшно закопа, тако да увидиш да си сасвим немоћан.
Можда се осећаш као у једној песми која овако гласи;
”Створени свет је имао величанствен почетак,
али је човек све покварио грехом,
ми верујемо да ће се прича завршити Божијом победом,
али за сада она друга, зла страна, побеђује одмаздом.”
Да ли си се икада тако осећао? Ето, узмеш новине и све што читаш указује на то да само лоши људи побеђују и просперирају. Даље читаш како отац убија породицу и дете родитеље. Увиђаш како морал и духовност пропадају. Изгледа као да зло побеђује на многе начине.
Па, шта ћеш урадити поводом тога? Рећи ћеш; ”Боже, ја сам беспомоћна и уопште не знам шта да радим.” Реци Богу тачно како се осећаш.
Интересантно је  упоредити стих 12, где Јосафат каже да су сасвим беспомоћни пред непријатељском војском, са стихом 6 где Јосафат каже; ”Господе Боже отаца наших! ниси ли ти Бог на небу и владаш свим царствима народним? није ли у твојој руци моћ и сила да Ти нико не може одолети?”
Није важно ако си беспомоћан, јер Бог има сву моћ овог и оног света. Ако утврдиш своју веру у Њега, Он ће се побринути за тебе. 
Ја уопште не морам имати ни мало снаге и моћи. А не мораш ни ти! Не мораш се ни претварати као да имаш!
Све што треба да урадиш је да имаш поверење у Бога, који поседује сву моћ која ти је потребна.

Нема коментара:

Постави коментар