понедељак, 23. септембар 2013.

СПРИЈАТЕЉИ СЕ СА ПРОБЛЕМИМА

Иако многобројна животна дешавања и невоље изгледају као случајни и погрешни догађаји, имај увек на уму да је Бог владар над свим створеним и нествореним, над свим дешавањима. Сваки проблем може да нас научи нечему, трансформишући нас, мало – по мало, у онакву личност какву Бог жели од нас да будемо.
Али ти исти проблеми могу постати камен о који ћеш се спотакнути и пасти, ако реагујеш са неповерењем и пркосом према Богу и животу. Избор је на ТЕБИ и у том смислу ћеш морати да бираш много пута током сваког дана свог живота да ли ћеш веровати Богу или ћеш Му пркосити.
Најбољи начин да се спријатељиш са својим проблемима је да се Господу захваљујеш на њима. Овај једноставни акт отвара твој ум за добијање многоструких користи из твојих невоља. Упорним проблемима можеш чак дати и надимак, што ће ти помоћи да им прилазиш са осећајем блискости, уместо са страхом.
Следећи степен је да Господа упознаш са својим проблемом, омогућавајући Му да увек буде упућен у све што ти се дешава.
Не значи да ће Господ сваки пут отклонити твој проблем, након што Му га саопштиш, али Његова Мудрост је довољна да ти донесе добро из сваког проблема и сваке тешкоће.

Твоја Снага и Штит

Господ је твоја Снага и твој Штит. Он планира све твоје дане и има их припремљене за тебе, много пре него што устанеш из кревета. Он ти уједно припрема и снагу, која ти је потребна на сваком кораку током дана.
Уместо што ћеш процењивати колико енергије имаш и уместо да се питаш шта ће ти се још препречити на животном путу, концентриши се на константној мисаоно – молитвеној вези са Богом. Божија Снага се може слободно уливати у тебе, кад си у отвореној посведневној комуникацији са Њим.
Одбијај да губиш своју енергију бринући се и плашећи се . Сети се да је Господ твој Штит. Он непрекидно бди над тобом, штитећи те од знаних и незнаних опасности.
Повери себи Божијем надзору и бризи, јер је то најбољи сигурносни систем, који постоји на овом и оном свету.
Бог је са тобом и Он непрекидно бди над тобом, ма где да си!
”Кад ме је страх, ја се у Тебе уздам. Богу се хвалим за реч Његову; у Бога се уздам, не бојим се; шта ће ми учинити тело?” (Пс. 56, 3-4)
”Господ је крепост (снага) моја и штит мој; у Њега се поузда  срце моје и Он ми поможе. Зато се весели срце моје и песмом својом славим га.” (Пс. 28, 7)

Нема коментара:

Постави коментар